Megbocsátás

A haragtól való mentesség, és a gyűlölet elkerülésének útja.

 

Bárki ellened tesz, azonnal vizsgáld meg, hogy te mit tettél az élet, a világ, és a Teremtő törvénye ellen.

Ne benne keresd a hibát tehát, hanem magadban.

Aki teljes, az összhangban van a lelkével, annak iránymutatása szerint él. Aki a lelke szerint él, az a teremtés törvénye szerint él, mert a lelked a közvetlen kapcsolatod a Teremtővel, az útmutató fény, amely felé vezet. Ha tehát a belső fényed követed, a Teremtőt követed. Ha a teremtés törvényét követed, a teremtéssel válsz azonossá, azon a szintjén, amit belátsz. És ha a Teremtővel vagy azonos, a magad szintjén, akkor a magad szintjén teljes vagy.

Ami teljes, az kikezdhetetlen. Aki a maga szintjén egy a Teremtővel, aki minden, ki fordulhat az ellen?

Így hát, ha valaki ellned tesz, az azért van, mert nem vagy teljes.

Valahol te tettél a teremtés ellen, nem vagy összhangban saját belső fényeddel. Nem annak irányát követed a Teremtő felé, hanem saját irányt követve elfordultál tőle valamiben.

Így már nem vagy teljes, te magad okoztad életedben a hibát, a hozzáállásoddal, amelyre a teremtett világ más hibás működése reagál, amihez már kapcsolódni tud.

Így tart tükröt a teremtés törvénye a világ által, hogy tökéletesedj. Benne láthatod meg magad, hibáiban a saját hibáidat. Kard által vész, ki kardot ragad.

Csak a saját hibád ad fogást. Értsd meg azt, aki ellned tett, és megérted te mit tettél. Megértés pedig csak ítélet nélkül születhet.

Nem Isten büntetése ez tehát, hanem az ajándéka, hogy minden tetteddel szembesülj, és ebből tanulva képes legyél a fejlődésre. De csak ha akarsz belőle tanulni. Csak ha nem tartod fontosabbnak az egódat, énképed megőrzését, mint az Isten felé tartó utat, és a vele való azonosságot. Dönthetsz bárhogy, szabad akarattal bírsz, de a szabad akarathoz a tudáshoz mért teljes felelősség is jár.

Így hát, miután olvastad ezt az írást, és megértetted, nem mondhatod, hogy nem tudsz erről. Most már felelős vagy azért, hogy az ártalmadra levők iránt haragot táplálva hozzájuk, és ez által a hibádhoz kötöd magad, vagy meglátva bennük magad javítod a hibád, ami az ártalmat szülte, így teljesebbé, és ez által szabadabbá válsz. És így már ezt a megoldást, Isten fényének ezt a szikráját, és nem a hibát tükrözöd a világban!

A te döntésed és a te felelősséged. Nem várja el senki, és nem teszi meg senki helyetted. A szabadságod kulcsa a te kezedben van.