Gondolatok a Nyirkai Jóslatról

Sziasztok!

A mai napon, tőlem szokatlan módon nem saját tartalommal jelentkezem, hanem egy már ismert anyag, a Nyirkai jóslat egy részét elemzem, magyarázom.

Azért teszem ezt, mert ma reggel ezekkel a gondolatokkal ébredtem. Azzal, hogy most a lentebb leírtakat éljük, amire a Nyirkai jóslat pontosan hivatkozik, csak meg kell keressem a sorok közt, a benyomásokra vonatkozó leírást. Meg is találtam, majd leírtam. Először a jóslatból való idézetet olvashatjátok, majd utána a hozzá kapcsolható, féleálomban született benyomásaim leírását. Remélem értelmezhetően sikerült összeszednem őket.

„Eddigre már nagy a romlás. Zsíros föld hátán, szántatlan ugaron nélkülöz a nép.”

Manapság eljutottunk oda, hogy tisztességes módon szinte esélytelen megélni. A jogi keret és a hatalom gyakorolta nyomás ellehetetleníti a teremtő munkát, a szabályozás minden területen életellenes. Lehetetlen az érdemi alkotás, akár anyagi, akár szellemi értelemben. E két terület egyikén sincs előrevivő munka, teremtés, ha pedig van, nem érvényesül, elhallgatják, lefölözik, stb. Holott a lehetőség, a „szellemi tőke” megvan hozzá. De aki alkothatna, vár, mert most az istentelenség elragadná, elkótyavetyélné alkotást. Nem jut olyan érték, fény az emberekhez, ami táplálhatná őket. Sem anyagi, sem lelki értelemben. Az emberek egy része gyűlöli azt, aki alkotni, teremteni, akar, a törvény szerint akar élni. Nekik ők az ellenségeik, nem az istentelen hatalom. Megromlott az ember, elfordult a lelkétől. Nem hoz már termést az élet számára. Lelkében gazdag lehetne, de elfordul tőle, az anyaggal azonosulva sanyarog.

„Sehonnani bitang árulók ínségbe, romlásba döntik a nemzetet.

Csak alantas szolgálatok maradnak, égbekiáltó árulások.”

Itt az első sor nyilvánvaló, látjuk hogy a politika, akár kormány, akár ellenzéki oldalról, romlott, öncélú, gyakorta istentelen és tébolyodott árulók játszótere. (Megjegyzem, ez törvényszerű. Meg kell élni, az emberek istentelenségének eredményét). Megjelenik a nemzet fogalma is, ami arra is utal, hogy magát a nemzet fogalmát is lerontják.

A második sor első fele arról szól, hogy manapság aki boldogulni akar az anyagi világban, a fenti istentelen vezetést kell szolgálja, így vagy úgy. Ezért munkája alantassággal telítődik, mert, még ha csak névleg is, egy istentelen joghoz igazodva kell tevékenykedjen, és így munkája egy része az istentelenséget táplálja, hisz alantasság szabja meg az irányát, kényszerből, de ahhoz igazodik.

A második fele ugyanerről a problémáról szól. Égbekiáltó elárulása ez mindennek, amire az ember hivatott. Hisz az árulók önmagukat állítják az isten helyébe, az ember által megteremtett érték őket kell szolgálja. És az ember, hogy életben maradjon, szolgálja is őket, hisz mostanra elfelejtette már, hogy a fény megjelenítése a fontos, nem az anyag megóvása. Így anyaga védelmében az Istent és nemzetet elárulók parancsára cselekszik, dolgozik, alantas módon. Ezzel kiérdemelve majd a jóslat további részeit, amik véleményem szerint pontosak és valószínűleg lekerülhetetlenek.

Ui.: Megjegyzem, nincs ok az aggodalomra, nem foglak a továbbiakban jóslatokkal és értelmezésükkel elárasztani benneteket. De mivel ez egyfajta sugallatként érkezett, gondoltam megosztom veletek.

A teljes jóslatot a következő helyen olvashatjátok.: http://yotengrit.hu/jovendolesek/nyirkai-joslat-teljes/